Ålö följer upp ny robotsvets-anläggning med AXXOS OEE

22 Nov 2016 Tags: There are no tags 0 comments

Den Umeåbaserade maskintillverkaren Ålö AB gör mångmiljonsatsningar på ny robotteknik. I samband med satsningen på Sveriges kanske modernaste robotanläggning utanför bilindustrin har Ålö valt att investera i produktionsuppföljningssystemet AXXOS OEE.

– Vi gör en omfattande uppgradering av produktionen. Att mäta, följa upp och förbättra produktionen i den nya utrustningen är viktigt för att vi ska kunna fortsätta att ligga i framkant på en konkurrensutsatt marknad. AXXOS OEE kommer att hjälp oss att göra det på ett effektivt sätt, säger Joakim Lundin, Projektledare, Global Manufacturing Engineering, Ålö.

Produktionsuppföljningssystemet är inledningsvis uppkopplat mot 4 robotceller för svetsning, med 9 mätpunkter. I de fortsatta planerna ingår att följa upp fler områden i fabriken med hjälp av AXXOS OEE.

– Det är roligt att få samarbeta med ett framåt företag som Ålö. Med AXXOS OEE kommer de snabbt att skaffa sig bra underlag för förbättringsarbetet och vi ser med tillförsikt fram emot vårt fortsatta samarbete, säger Thomas Dahlgren, Key Account Manager AXXOS Industrisystem.

Om Ålö

Ålö är en av världens ledande leverantörer inom jordbruksmaskinindustrin. Med säljbolag i 7 länder, fabriker i 4 länder och kunder i mer än 50 länder står Ålö för 30 procent av världsmarknaden inom segmentet för traktorer med motorer kraftfullare än 50 hk. I dagsläget så finns det ca 690 anställda i företaget.

Omsättningen 2015 uppgick till cirka 35.000 lastare och 42.000 redskap till ett värde av totalt 1,9 miljarder.

Läs mer om Ålö AB

Kontakt

Mats Elmwall
Marketing Director
AXXOS Industrisystem AB
mats.elmall@axxos.com
036-332 06 41

Sök