Fortsatt rekordtillväxt för AXXOS Industrisystem

Under 2016 fortsatte AXXOS Industrisystem AB sin stadiga tillväxt för 11:e året i rad. För de första två månaderna 2017 redovisas en rekordartad omsättningsökning på 60 procent jämfört med föregående år. Med ny ägare i ryggen och flertalet nya internationella avtal i hamn befäster AXXOS OEE sin ställning som Skandinaviens ledande system för produktionsuppföljning.

– Mycket har hänt under förra året. Inte minst i form av nya partners och ramavtal med internationella företag. Samarbeten som kommer att rullas ut och visa resultat under de kommande två åren. Det är väldigt spännande och 2017 har alla möjligheter att bli ett fantastiskt år för oss, säger Claes Gunnarsson, Managing Director, AXXOS Industrisystem AB.

Fler internationella kunder i sikte

AXXOS gick under slutet av förra året samman med API Maintenance Systems A/S i en satsning på global tillväxt och Industri 4.0. Båda parter ser sammangåendet som en möjlighet att bli en mer komplett leverantör inom system för driftsäkerhet och effektivisering.

– Det här betyder att AXXOS får direkt tillgång till representation i 10 länder. Det skapar förutsättningar för en stark tillväxt på den internationella marknaden. Vi kompletterar varandra utmärkt genom att API tillhandahåller ett mycket kompetent underhållssystem medan vår styrka är produktionsuppföljning och effektivisering. Båda systemen har fokus på att öka tillgängligheten och att hjälpa kunderna till en effektivare och lönsammare produktion, säger Claes Gunnarsson.

AXXOS OEE – ett konkurrenskraftigt och användarvänligt system

AXXOS har också slutit avtal med stora industrikunder som t.ex. Volvo Cars under 2016 och skaffat flera internationella partners. Ibland dem tyska SDI Project som redan levererat AXXOS OEE till flera kunder på den tyska marknaden.

– SDI har jämfört AXXOS OEE med de bästa MES systemen i Europa och det har visat sig att vi står oss mycket bra i konkurrensen.

– Vi har en konkurrenskraftig och användarvänlig produkt som ligger långt framme i att förbättra produktionseffektiviteten för kunder på världsmarknaden. En stor del av vår tillväxt baseras på rekommendationer från nöjda kunder, berättar Claes Gunnarsson.

Lönsam tillväxt och Gasellföretag

AXXOS utsågs under 2016 till Gasellföretag av Dagens Industri och fick även utmärkelsen ”Superföretag” av tidningen Veckans Affärer.

– Det känns extra roligt att bli uppmärksammade för det som är ett långsiktigt mål för oss. Stark tillväxt under lönsamhet. Vi ser nu fram emot att hjälpa allt fler kunder på den internationella marknaden till effektivare produktion och bättre lönsamhet, avslutar Claes Gunnarsson.

Läs mer om AXXOS här

Sök