Nytt rekordår för AXXOS Industrisystem

25 Jan 2016 Tags: There are no tags 0 comments

AXXOS Industrisystem AB fortsätter att växa för 10:e året i rad och redovisar för 2015 en omsättningsökning på ca 30 % jämfört med föregående år. Under året har avtal slutits med ett stort antal nya kunder för AXXOS OEE som därmed ytterligare förstärker sin ställning som det marknadsledande produktionsuppföljningssystemet i Norden.

– Det som är mest glädjande är att en stor del av vår försäljning baseras på rekommendationer från nöjda kunder. Vi har gjort många affärer under året med bolag som valt att utöka sin användning inom koncernen efter att ha använt AXXOS OEE framgångsrikt under en längre period, säger Claes Gunnarsson, CEO AXXOS Industrisystem AB.

Försäljningsökningen är ett resultat av ett ökat fokus på produktionsuppföljning inom industrin samt ett stort förtroende för AXXOS som leverantör och för AXXOS OEE.

– AXXOS OEE utvecklas kontinuerligt i dialog med våra kunder. Den senaste versionen som lanserades under 2015 har fått ett mycket positivt mottagande och jag är övertygad om att vi kommer att fortsätta ta marknadsandelar under året som kommer.

– Vi ser ett ökat internationellt intresse för AXXOS OEE och under året har vi etablerat representation i Brasilien och i Mellanöstern. Vi också fått nya kunder i bland annat England, Spanien och Kina, vilka är intressanta marknader för oss, fortsätter Claes Gunnarsson.

Tillväxten sker med god lönsamhet och leder till förstärkningar på personalsidan. AXXOS rekryterade 6 nya medarbetare under 2015 och har redan förstärkt organisationen med ytterligare 2 personer under inledningen av 2016.

Parallellt med en ökande systemförsäljning ser AXXOS ett växande intresse för coachning och utbildning inom förbättringsarbete.

När vi driftsatt ett nytt system börjar kundens resa. Allt fler vill ha vår hjälp med att göra den resan så snabb och bra som möjligt. Ibland går vi in och stöttar kunderna inom ett visst nischat område, tex genom att supporta dem i ett SMED-projekt men vi kan också hjälpa till att bygga upp kundens förbättringsarbete  från grunden, säger Johan Junvik, Key Accont Manager, AXXOS Industrisystem AB.

Läs mer om AXXOS OEE

Sök