GKN Driveline i Köping vinnare av AXXOS Produktivitetspris 2014

02 Okt 2014 Tags: There are no tags 0 comments

Under AXXOS Användardag 2014 fick Roger Eriksson, förbättringsledare på GKN Driveline i Köping ta emot pris för årets bästa produktivitetsförbättring när Axxos Produktivitetspris 2014 delades ut. Förutom ära fick GKN ett diplom och ett presentkort på 10 000 kr.

I fabriken i Köping tillverkar man system för fyrhjulsdrift, med kunder som Volvo,
Jaguar LandRover och BMW. Idag har GKN Driveline i Köping ca 800 anställda och under 2012 omsatte man cirka 2,4 miljarder kronor. Idag finns AXXOS OEE installerat på drygt 110 maskiner i fabriken.

Juryns motivering:

GKN Driveline i Köping har visat vad frukten av ett faktabaserat och tålmodigt förbättringsarbete kan leda till. Genom åren har det gjorts fantastiska förbättringar av OEE-värdet och bara de sista 18 månaderna har OEE-värdet ökat med ca 10 procentenheter i snitt, på de över 100 inkopplade maskinerna, till ett OEE-värde som idag ligger på ca 77% vilket i metallindustrin är världsklass.

OEE-förbättringen betyder att ca 50 000 drifttimmar tillgängliggjorts per år, vilket i pengar handlar om mångmiljonbelopp.

Idag är det en självklarhet för alla medarbetare att mäta och arbeta med ständiga förbättringar.  Fakta från AXXOS OEE används av många funktioner i den dagliga styrningen och hur det går i fabriken realtids visualiseras på TV-skärmar med hjälp av AXXOS Visualize.

Det pratas ofta om vikten av en eldsjäl för att lyckas med ständiga förbättringar och hos GKN personifieras denna person i form av Roger Eriksson som under många år och med ett stort engagemang starkt bidragit till ett fantastiskt resultat.

Sök