Gnotec Habo vinner AXXOS Produktivitetspris 2016

05 Okt 2016 Tags: There are no tags 0 comments

Under AXXOS Användardagar 2016 fick Gnotec Habo AB ta emot priset för årets bästa produktivitetsförbättring.

Gnotec Habo AB (Gnotec) tilldelades priset för sitt långsiktiga och strukturerade förbättringsarbete som resulterat i stora förbättringar av tillgänglighet och produktivitet.

Gnotec tillverkar huvudsakligen avancerade plåtkomponenter för kunder inom fordonsindustrin. Inom företaget används informationen som skapas i produktionsuppföljningssystemet AXXOS OEE på alla plan i organisationen. Det är tydligt hur informationen används som beslutsunderlag i olika processer.

Sedan introduktionen av AXXOS OEE i verksamheten har Gnotec haft ett stort engagemang i att utveckla sin produktionsuppföljning. Eldsjälar och föredömen som Magnus Stangdell med flera har bidragit till att göra Gnotec till mycket kvalificerade användare av AXXOS OEE och till fortsatta förbättringar av produktionen. Bara under de senaste 18 månaderna har tillgängligheten i fabriken i Habo ökat med 24%. Under ett längre tidsperspektiv har Gnotec ökat sitt totala produktivitetsmått från 67 % år 2011 till dryga 90 % 2016.

Gnotec i Habo har dessutom bidragit på ett föredömligt sätt till andra företags produktionsutveckling genom att frikostigt dela med sig av sina erfarenheter.

– Det är roligt att vi uppmärksammas för vårt arbete. Ofta är inte förbättringsarbetet så glamoröst utan kännetecknas av långsiktigt tålmodigt arbete som stegvis leder till resultat. Inom Gnotec har vi stort fokus på produktionsuppföljning och Lean-arbete och jag är nöjd med att vi kan visa upp siffror som visar att det ger resultat, säger Magnus Stangdell, Production Manger, Gnotec Habo AB.

Om Gnotec AB

Gnotec är ett ledande skandinaviskt företag som specialiserat sig på utveckling och tillverkning av avancerade plåtkomponenter för fordons- och industritillämpningar. Bland kunderna återfinns ledande OEM-tillverkare som Volvo Lastvagnar, Volvo Personvagnar, Scania, Renault, Autoliv, JBT Foodtech och Assa Abloy.

Verksamheten bedrivs vid 6 anläggningar i Sverige, Slovakien och Kina har mer än 600 anställda. Gnotec erbjuder toppmodern teknik inom automatisk pressning, laserskärning , kantpressning, svetsning mm. Kontinuerliga förbättringar och Lean-manufacturing drivs i varje anläggning av mycket kompetenta medarbetare.

Läs mer om AXXOS OEE

Läs mer om Gnotec AB

Sök