Hemuppgiften som blev starten för en ny förbättringsgrupp

31 Jan 2018 Tags: There are no tags 0 comments

Volvo Bussar i Uddevalla investerade i kompetensutveckling

Vid årsskiftet körde vi sista blocket i AXXOS Academy, Effektiv Produktion som ingår i AXXOS Utvecklingsprogram i förbättringsarbete. Responsen från dessa utbildningar är positivt med reflektioner som ”Nu kan vi börja jobba handfast med detta på hemmaplan”

Niklas Andersson från Volvo Bussar i Uddevalla, var en av kursdeltagarna. Anledningen till att han anmälde sig till utbildningen var att de behövde få ett mer strukturerat förbättringsarbete för att kunna effektivisera i sin fabrik och lättare kunna nå sina ekonomiska mål.

” För mig personligen var det en väldigt bra miljö att lära mig, bra kurskompisar med mycket erfarenhet från olika delar av produktion och kursledaren Ronny var väldigt duktig på att förmedla sin kompetens inom förbättringsarbete”, säger Niklas som jobbar med Business Control & IT på Volvo Bussar.

Niklas säger till AXXOS att utbildningen har en bra blandning av praktik och teori som ger en självförtroende att ge sig in och börja jobba handfast med detta på hemmaplan.

” Utbildningarna passar både för någon i ledningsgruppen såväl som t.ex. produktionstekniker eller förbättringsledare”.

Mellan blocken får kursdeltagarna hemläxa. Niklas gjorde en kapacitetmätning i ett produktionsområde (en Robotcell). Efter avslutad utbildning ligger nu hemuppgiften som grund i en nystartad förbättringsgrupp.

” Med den som grund har vi startat en förbättringsgrupp för att öka antalet producerade enheter per timma med ca 30% fram till sommaren. Vi ser redan mätbara resultat efter 2-3 veckor”, säger Niklas Andersson.

AXXOS Academy

Är ni redo att börja kompetensutveckla? Klicka in på AXXOS Academy och se hela kursutbudet för 2018.

Sök