Prysmian Group installerar Axxos OEE på 3 fabriker i Sverige, Norge och Finland.

08 Jul 2014 Tags: There are no tags 0 comments

Prysmian Group har valt att installera Axxos OEE på ca 70 produktionslinjer i Sverige (Nässjö), Norge (Drammen) och Finland (Pikalla).

I leveransen ingår även tillvalsoptionen Axxos Analyze för att snabbt och enkelt analysera den insamlade produktionsstatistiken från Axxos OEE.

Axxos OEE är ett etablerat och komplett system som uppfyllde våra behov.  Att Axxos sen tidigare hade kunder i stora delar av norra Europa och att systemet redan fanns på ett 10 tal språk var ett stort plus. säger Produktionschef (i Nässjö) Fredrik Johansson som satt med i den projektgrupp som upphandlade systemet.

Fredrik fortsätter med att beskriva situationen i Nässjöfabriken innan Axxos kom in bilden, där de använde sig av ett Excel-dokument för att följa upp produktionen.

Vi upplevde tidigare att uppföljningen av produktionen var mycket tidskrävande och att analysdelen i vårt arbete blev svår och begränsad att utföra.

Det ledde till att vi struntade i att analysera den registrerade informationen och helt enkelt inte gjorde någon direkt uppföljning av produktionen.

Med Axxos OEE har vi ett modernt OEE-system för att följa våra stopptider och det uppfyller alla de behov vi har. En fördel med systemet är användarvänligheten och att operatören enkelt och snabbt kan stopporsakskoda stoppet utan att tappa fokus från de värdeskapande processerna.

Idag kan vi lättare ge feedback till operatörerna samt att de får en snabbare återkoppling av produktionsläget genom Axxos OEE. Vi kan nu se i realtid var och när ett problem på linjerna uppstår, säger Fredrik.

I samband med installationen av Axxos OEE valde man även att installera Axxos Analyze för att lättare kunna analysera produktionsinformationen.

Axxos Analyze är ett snabbt och användarvänligt system som ger oss all information vi behöver med några enkla klick. Systemet har många användningsområden, bland annat för rotorsakanalyser som vi just nu använder oss av.

Det är helt enkelt lätt att grotta ner sig in i minsta detalj för att se vad som ligger bakom våra stopp, avslutar Fredrik Johansson som gillar Axxos Analyze skarpt!

Draka kabel i Nässjö verkar under Prysmian Group och har ca 150 anställda. I fabriken Nässjö tillverkar man kraftkablar, både låg- och mellanspänningskablar. Arbetet med Axxos OEE och stopptidsuppföljning i produktionen har precis börjat och produktionschefen Fredrik Johansson ser fram emot att följa deras förbättringsresa som nu ligger framför dem.

Sök